Wij helpen jou een elektrische auto kiezen
Zo kies jij de perfecte elektrische auto
20 mei 2022 
1 min. leestijd

Zo kies jij de perfecte elektrische auto

Ondertussen schieten de modellen elektrische auto’s als paddenstoelen uit de grond. Ieder nieuw model is elektrisch of hybride verkrijgbaar. Maar hoe kom je erachter welke elektrische auto er perfect is voor jou? We geven je aan welke punten er belangrijk zijn en helpen jou met de keuze.

Kiezen op basis van actieradius

Houd je eigen rijgedrag een tijdje in de gaten. Hoeveel kilometer rij je op een dag? Als je dat goed in beeld hebt, weet je welke actieradius een elektrische auto voor jou nodig heeft. Houd hierbij in het achterhoofd dat je vaak op je eindbestemming kunt laden. Heb je vaak bestemmingen waar dit niet het geval is? Kies dan voor een elektrische auto met een grotere actieradius. Mercedes heeft op dit moment de modellen met de allergrootste actieradius, zij gaan namelijk tot 700km op één accu! Gevolgd door Tesla met 660km op één accu. In de praktijk hebben weersomstandigheden en je rijstijl ook veel invloed op de werkelijke actieradius.

Kiezen op basis van prijs

Wil je een zo voordelig mogelijke elektrische auto? Dat kan! Houd er rekening mee dat je dan wel inlevert op de afmeting van de auto. Rijd je vooral stadsverkeer en neem je niet teveel grote dingen mee, dan kunnen de voordelige modellen wel eens het beste zijn voor jou. Renault is op dit moment het allergoedkoopste met de Twizy voor circa € 12.500. Wil je toch een stapje groter? Dan is de Renault Twingo misschien is voor jou, deze kost circa € 22.000. De actieradius van deze modellen varieert van 100km tot 200km.

Kies op basis van laadsnelheid

Ben je bang dat je straks veelvuldig aan de laadpaal staat? Dan kun je ook een keuze maken op basis van de laadsnelheid. Natuurlijk is het afhankelijk van de laadpaal, maar ook je auto speelt hierin een rol. Hoe sneller de auto vol is, hoe minder groot je actieradius misschien wel hoeft te zijn. Kia en Porsche delen de eerste plaats met maar liefst 1.050 kilometer opladen in een uur.

Heb je al gekozen?

Zo blijven er wel heel weinig bezwaren over om elektrisch te gaan rijden. Zodra jij de stap maakt, staat Laden in Zuidwest voor je klaar om je te helpen met een laadpaal!

Over de schrijver
Ben Lockefeer
Door

Ben Lockefeer

op 21 Sep 2022

Erg belangrijk vind ik de mogelijkheid om de accu van de auto te kunnen gebruiken als thuisaccu. Ook omdat ik 18 zonnepanelen heb. Alleen Kia en Hyundai kunnen dat nu? Of zijn VW en Audi ook al zover?

J.A.Huisman
Door

J.A.Huisman

op 06 Oct 2022

Wallbox huren of in termijnen betalen. Toekomst ?

Reactie plaatsen