Vijf tips voor lange afstanden | Laden in Zuidwest
Vijf tips voor lange afstanden met een elektrische auto
06 oktober 2021 
1 min. leestijd

Vijf tips voor lange afstanden met een elektrische auto

De elektrische auto is enorm in opkomst. Een vaak gehoord probleem is de actieradius van de elektrische auto. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie wilt gaan met jouw elektrische auto. Laden in Zuidwest geeft je vijf tips om lange afstanden te overbruggen met jouw elektrische auto.

1. Goed voorbereid op weg

Er zijn diverse dingen die je vooraf kunt controleren of regelen. Kijk van te voren welke laadopties je onderweg tegen gaat komen. Let hierbij ook op de snelheid waarmee jouw auto vol is. Er zijn naast reguliere laadpalen vaak ook snelladers te vinden bij tankstations. Met deze snelladers kun je, afhankelijk van het type auto en laadpaal, tot 300km bereik bijladen in circa 15 minuten. In de tussentijd heb je tijd voor een kopje koffie. Wel zo ontspannen. Ook helpt het om de reis goed te plannen, bijvoorbeeld ’s nachts! Dit scheelt veel drukte en dus ook in de wachttijd voor een laadpaal. Bovendien heeft filerijden een slechte invloed op de actieradius.

2. Houd rekening met je rijstijl

Elektrische auto’s zijn vaak voorzien van vele voorzieningen die het comfort verhogen. Houd er rekening mee dat extra comfort in de auto zoals de airco, radio en stoelverwarming ook stroom verbruikt. De stroom die je voor de stoelverwarming verbruikt gaat van de actieradius af. Bovendien rijdt een elektrische auto het meest efficiënt wanneer je een constante snelheid rijdt. Zet de auto bijvoorbeeld op de cruise control op 100kmh. Ook hebben veel elektrische auto’s de modus om bij te laden wanneer de auto remt of je het gas los laat. Wanneer je in deze modus rijdt, vergroot je de actieradius doordat de auto de kans krijgt om bij te laden.

3. Controleer of je kunt opladen

Voordat je vertrekt is het prettig als je weet of jouw huidige laadpas ook in het buitenland gebruikt kan worden. Indien nodig kun je nog tijdig een andere laadpas aanvragen. Zo kom je nooit voor verassingen te staan. Op diverse websites met accommodaties kun je kiezen voor een accommodatie met laadvoorziening. Dan weet je zeker dat je bij het hotel of vakantiepark de auto kunt opladen. In sommige gevallen kun je zelfs al een laadpaal reserveren bij de accommodatie zelf.

4. Voor alle zekerheid

Neem voor alle zekerheid ook de laadkabel mee voor 220v. Deze kan gewoon in het stopcontact. Hoewel deze manier van opladen een aanzienlijk langere laadtijd heeft, is het in geval van nood erg fijn om deze kabel achter de hand te hebben.

5. Zorg dat jouw auto er klaar voor is

Hoe vanzelfsprekend ook; vertrek met een volle accu dankzij een laadstation thuis. Laad je auto thuis op en vergeet niet om bijvoorbeeld al een temperatuur in te stellen. Zo is de auto bijvoorbeeld al 20 graden wanneer je instapt. Dat gaat dan niet meer van de actieradius af omdat de auto al lekker warm is bij vertrek.

Over de schrijver
Orange Charging
Door

Orange Charging

op 24 Jan 2024

Handige tips voor lange afstanden met een elektrische auto! Vooral het vooraf plannen van laadopties en rekening houden met rijstijl zijn slimme overwegingen. Bedankt voor de nuttige informatie!

Reactie plaatsen