Het juist moment voor de overstap naar elektrisch rijden!
Het juiste moment voor het kopen van je elektrische auto!
05 september 2022 
1 min. leestijd

Het juiste moment voor het kopen van je elektrische auto!

Vroeg of laat maken we allemaal de overstap naar een elektrische auto. Simpelweg omdat er vanaf 2035 geen brandstof auto’s meer gefabriceerd mogen worden. 

Het aanbod in elektrische auto’s groeit enorm hard. Een paar jaar geleden kende je misschien alleen een Tesla wanneer je het over elektrische auto’s had maar tegenwoordig heeft bijna elke autofabrikant wel een elektrische versie! Het aanbod groeit. 

Eerst leek de beperkte actieradius een probleem, maar net als de markt, groeit ook de actiradius. Je kunt steeds verder rijden op een volle accu. En hoe makkelijk is het eigenlijk dat je vaak op je eigen oprit, of op een parkeerterrein wanneer je geen gebruik maakt van de auto gewoon kunt ‘tanken’. 

Maar wanneer kun je nou het beste de overstap maken?

Zoals we net al vertelde wil de Europese Commissie dat er vanaf 2035 alleen nog maar stekkerauto’s worden verkocht. Eurocommissaris Frans Timmermans wil zelfs dat alle kleine bedrijfswagens elektrisch worden vanaf 2027! 

Ook bieden steeds meer leasebedrijven alleen nog maar elektrische auto’s aan. Wanneer je als particulier een auto aanschaft zal je sneller kiezen voor een occasion in plaats van een compleet nieuwe auto. Veel occasions zijn afkomstig uit een leasecontract. Doordat deze auto’s nu vaak nog op brandstof rijden druppelt dit ook door in de tweedehandsmarkt. Wanneer leasedealers dus steeds meer elektrische auto’s in hun aanbod opnemen zal het aanbod in de tweedehandsmarkt ook groeien! 

Grote afstanden – hoge benzineprijs

Wanneer je veel kilometers rijdt zal je ongetwijfeld op de hoogte zijn van de hoge brandstofprijzen. Wellicht is het dan verstandiger om nu al over te stappen op een elektrische auto. Je bent dan af van de hoge brandstofprijs, op een gegeven moment haal je zelfs de hoge aanschafprijs eruit! Is dit nog te hoog voor je? Denk dan eens na over een hybride auto. Hiermee verbruik je minder brandstof en de aanschafprijs ligt vaak lager dan volledig elektrische auto’s. 

Nog een voordeel van elektrisch rijden!

Uit onderzoek blijkt ook dat gebruikers van een elektrische auto lager uit zijn in de onderhoudskosten. Een elektrische auto heeft geen olie nodig en de motoren zijn over het algemeen simpeler dan brandstof motoren. Wanneer je leaset heb je hier geen last van, maar voor de particuliere koper kan dit zeker mee wegen in de beslissing. Denk op tijd na over een laadpaal. Wanneer je hebt besloten om de overstap te maken en je aan het oriënteren bent op een elektrische auto, denk dan ook alvast na over je laadpaal. Die keuze is een stuk simpeler, die vraag lossen wij namelijk graag voor je op. 😉 Vul het formulier in op onze website en wij regelen die laadpaal wel, of dit nou in de wijk of op de oprit is!

Over de schrijver
Reactie plaatsen