Autofabrikanten steken 600 miljard in elektrisch rijden
Autofabrikanten steken 600 miljard in elektrisch rijden
12 april 2022 
0 min. leestijd

Autofabrikanten steken 600 miljard in elektrisch rijden

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker; de elektrische auto. Een paar jaar geleden was Tesla een van de weinige met een elektrische auto, maar steeds meer fabrikanten komen met een elektrisch model. Tot 2030 pompen autofabrikanten bijna 600 miljard dollar in de ontwikkeling van elektrische auto’s! 

De autosector wil daarmee de transitie naar elektrisch rijden versnellen. Dit is een reactie van de autofabrikanten op de klimaatregelingen van de overheden op het beperken van fossiele brandstoffen. 

Naar verwachting zal grote autofabrikant Volkswagen het meeste geld vrijmaken voor de elektrische auto’s, ruim 100 miljard dollar. Rond 2030 moet veertig procent van het wagenpark uit elektrische modellen bestaan. Zo ook de iconische Volkswagen bus maar de switch naar een elektrisch model. 

Ook Ford heeft een budget van ongeveer 100 miljard dollar beschikbaar, Toyota volt met ruim 70 miljard. Mercedes-Bens en Renault-Nissan-Mitsubishi zijn de hekkensluiters met elk ongeveer 40 miljard doller. 

Er zijn steeds meer elektrisch auto’s beschikbaar, heb jij al eens nagedacht over een overstap? Bekijk dan ook eens ons blog over de 4 voordelen van elektrisch rijden: https://ladeninzuidwest.nl/nieuws-elektrisch-rijden/vier-redenen-om-elektrisch-te-gaan-rijden/

Over de schrijver
Reactie plaatsen