Comfortabel met de auto op reis
Met de auto op reis; zo doe je dit comfortabel
25 juli 2023 
1 min. leestijd

Met de auto op reis; zo doe je dit comfortabel

Met de (elektrische) auto op vakantie is een populaire optie, maar niet veel mensen hebben zin in zwarte zaterdag of weten wat ze met echte hitte moeten doen. We geven je een aantal tips!

Tips in de voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk voor een comfortabele reis:

  1. Vertrek niet op zwarte zaterdag. Zo ontloop je de meeste files, rijd je een stuk comfortabeler en ben je sneller op je bestemming.
  2. Check voor vertrek je route en plan hier laadstops in indien nodig. Via de routeplanner van ANWB kun je ook laadstops voor jouw elektrische auto laten berekenen. Wel zo prettig, dan hoef je onderweg niet meer op zoek naar laadpalen.
  3. Zorg voor je auto. Is jouw airconditioning nog recent bijgevuld? Is jouw koelvloeistof bijgevuld? Allemaal dingen die zorgen voor een optimale rit.

Tips in de hitte

Kom je in de file te staan? Dan is het extra vervelend als het buiten 30 graden is:

  1. Zorg voor voldoende water in de auto. Doe je dit in een thermofles blijft het ook nog eens lekker koel. Veel mensen vergeten om voldoende te drinken.
  2. Neem een paraplu mee. Een paraplu houdt niet alleen regen tegen, maar ook zonlicht. Zo zit jij lekker in de schaduw in plaats van de brandende zon.
  3. Laat je eventuele huisdieren niet achter in een oververhitte auto. Dit is erg slecht voor de gezondheid van de dieren en bovendien loop je het risico dat men je ruit inslaat om de gezondheid van jouw huisdier te bevorderen.

Tips tijdens de rit

Ook tijdens de rit zijn er goede tips die zorgen voor comfort en snelheid:

  1. Heb je kinderen in de auto? Zorg voor volle tablets en neem een powerbank mee.
  2. Rijd je over tolwegen? Zorg ervoor dat je op voorhand al voorzien bent van een tolbadge of creditcard.
  3. Zet je airco niet absurd laag, het verschil met buiten is dan erg groot. De airco moet hierdoor erg hard werken en het is voor jouw lichaam ook niet fijn op het moment dat je weer buiten komt.
  4. Neem pauzes. Het is onverantwoord om in één ruk naar Zuid-Spanje te rijden. Neem tijdig pauzes en overnacht onderweg indien nodig.

 

Tot slot; een goede reis toegewenst!

Over de schrijver
Reactie plaatsen