Jouw eigen laadpaal als verdienmodel? Dat kan!
Jouw eigen laadpaal als verdienmodel? Dat kan!
08 november 2022 
1 min. leestijd

Jouw eigen laadpaal als verdienmodel? Dat kan!

Een laadpaal op jouw eigen oprit is onwijs praktisch. Zo heb je de mogelijkheid om altijd opgeladen te vertrekken met jouw elektrische auto. Maar, wist je dat je ook kunt verdienen aan jouw eigen laadpaal? We vertellen je hoe dit werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Jouw eigen laadpaal openbaar maken

Wanneer je ervoor kiest om jouw eigen laadpaal openbaar te maken, kun je geld verdienen aan jouw laadpaal. Je geeft dit aan in de app van jouw laadpaal. Hierna is jouw laadpaal ook automatisch overal te zien als zijnde een openbare laadpaal. Mensen die een laadpaal zoeken en willen laden, rijden zo jouw oprit op, pluggen de stekker in en betalen jou de geladen stroom. Win-win?

De voor- en nadelen van een openbare laadpaal op jouw oprit

Het allergrootste voordeel van een openbare laadpaal op jouw oprit is natuurlijk dat je inkomsten genereert via jouw laadpaal. Je stelt zelf het tarief in wat men per kWh afrekent aan jou. Heb je ook nog eens zonnepanelen? Dan is je winst nog groter. Maar, je moet er wel rekening mee houden dat iedereen zo jouw eigen terrein op mag rijden om de auto te laden.

Ook kan het voorkomen dat er een auto aan het laden is op het moment dat je zelf graag je auto had willen laden en je zelf dus mispakt. Je kunt de auto dan niet van de laadpaal afhalen en zult moeten wachten tot deze auto weer van jouw oprit vertrekt. Een eigen laadpaal aanvragen?

Dat kan! Via ladeninzuidwest.nl vraag je gemakkelijk een laadpaal aan voor thuis, op de zaak of onderweg.

Over de schrijver
Reactie plaatsen