De beste elektrische autos in 2023
De beste elektrische auto's in 2023
08 maart 2023 
1 min. leestijd

De beste elektrische auto's in 2023

De ontwikkelingen rondom elektrische auto’s gaan razendsnel. Ook schaffen we steeds meer elektrische auto’s aan. Hieronder een top vijf van de beste elektrische auto’s in 2023 in verschillende segmenten. 

1. Lucid Air

Met maar liefst een actieradius van 840 kilometer, kun je hiermee verder rijden dan een Tesla. Ook aan luxe en comfort geen gebrek. In deze elektrische auto vind je een tablet touchscreen, een fantastisch panoramisch dak van glas, meer mogelijkheden rondom stoelverwarming en diverse massage programma’s. Ook is dit een van de snelst oplaadbare auto’s op de markt van dit moment met maar liefst 350 kilowatt.

2. Audi A6 e-tron

Ook deze elektrische auto uit het hogere segment is de moeite waard. Met deze auto kun je zo’n 700 kilometer rijden en aan een snellaadpaal is deze binnen tien minuten opgeladen voor 300 kilometer actieradius. In 5.7 seconden accelereert deze auto naar 100 km/h. 

3. BMW i4

Deze auto laadt maar liefst in vier seconden 100 km actieradius erbij aan een snellaadpunt. Met deze auto rijd je vanaf Zeeland naar Groningen met een actieradius van 590 kilometer. De BMW i4 bevat net als veel elektrische auto’s een touchscreen en de mogelijkheid om gebruik te maken van stemcommando’s. 

4. De Renault Mégane E-Tech

Deze auto heeft een actieradius die een stuk lager ligt dan bovenstaande modellen, maar kan een goede 450 (WLTP) kilometer rijden. In 7.4 seconden trekt deze auto van 0 naar 100 km/h. Voor een auto uit het middenklasse segment veel sneller is in vergelijking met andere auto’s. De snellaadtijd van deze auto is 22 minuten en de reguliere laadtijd is 2 uur en 44 minuten. 

5. De Fiat 500e

Een echte stadsauto welke binnen vijf minuten aan de snellader oplaadt met 50 kilometer. Heeft een actieradius van 320 kilometer (WLTP) en als stadverkeer tot 460 kilometer. Daarnaast vind je in deze auto onder andere een autonome noodremfunctie met voetgangers- en fietsersdetectie, rijbaanbewaking, achteruitrijcamera en 360° parkeer- en dodehoeksensoren. 

Verwachte elektrische auto’s in 2023 zijn onder andere: 

  • Opel Astra Electric 
  • Mercedes Benz EQE SUV 
  • Smart #1 
  • Peugeot e-308
Over de schrijver
Reactie plaatsen