De batterij van mijn autosleutel is leeg, wat nu?
De batterij van mijn autosleutel is leeg, wat nu?
25 september 2023 
1 min. leestijd

De batterij van mijn autosleutel is leeg, wat nu?

Heb je een nieuwe elektrische auto gekocht die je zonder sleutel kunt ontgrendelen? Dat is erg gemakkelijk. Op het moment dat jij in de buurt komt van jouw portier ontgrendeld de auto zichzelf. Maar, wat doe je als de batterij van je autosleutel leeg is? Hoe kom je dan je auto nog in? We vertellen het in de blog.

In de meeste gevallen zit er een fysieke autosleutel verstopt in je digitale sleutel. Je kunt dit vaak openhalen via een soort sleutelhanger. Hieronder zie je hoe dit eruit kan zien.

Heb je jouw noodsleutel gevonden? Dan kom je bij de volgende uitdaging want de kans is groot dat jouw autodeur ook geen sleutelgat heeft. Bij de meeste auto’s zit er een sleutelgat verstopt onder een kapje naast of bij de greep. Je kunt dit kapje losklikken waarna je een normaal sleutelgat ziet.

Maar, eenmaal in de auto herkent je auto ook niet meer dat de sleutel aanwezig is in het voertuig en zal deze dus ook niet starten. Sommige modellen hebben een uitsparing waar je noodsleutel in past, andere modellen hebben een gemarkeerde plek aan de stuurkolom waar de lege sleutel herkend kan worden. Ook kan het voorkomen dat je de lege sleutel tegen de startknop moet houden. Kijk in het boekje van de auto om te zien wat er voor jou van toepassing is.

Tot slot; ben je weer onderweg? Houd je sleutel dan goed bij je. Stapt je passagier uit met de sleutel in zijn of haar zak? Dan rijdt je auto gewoon verder, maar opnieuw starten zal niet lukken zonder de fysieke sleutel. Blijven rijden dus tot je bij je reservesleutel bent of terug bent bij de passagier die de sleutel heeft.

Over de schrijver
Reactie plaatsen